Shell gasfles als hanglamp in de slaapkamer

Hoe vet is het om van een oude Shell gasfles, een hanglamp te maken die “Ruig en Geroest” is, en als eyecatcher aan het plafond hangt!

Al een behoorlijke tijd was de slaapkamer mij een doorn in het oog, en werd het eens tijd om deze onder handen te gaan nemen. Tijd voor verandering dus! Nieuwe vloer erin, nieuwe kleur op de muur en natuurlijk nieuwe accessoires, heel veel nieuwe accessoires. Maar ook nieuwe lampen behoren tot dit lijstje. Waar ik naar op zoek was? Iets stoers, iets unieks en het liefst van metaal en moest de kleur blauw hebben.

Na avonden op internet gezocht te hebben naar een perfecte hanglamp en niks te hebben gevonden, kwam ik Ruig & Geroest tegen op Instagram. Zij hadden een oude Shell gasfles hanglamp gepost waarvan ik dacht “Wouw deze is perfect voor in de slaapkamer”, en bevatte mijn zoektermen; stoer, uniek, was van metaal en had de kleur blauw.

Shell gasfles als hanglamp in de slaapkamer

De eye-catcher him self

Normaal gesproken zou deze afgekeurde gasfles bij het oud ijzer belanden, maar deze stoere Shell gasfles is door Sebastiaan van Dulken “oprichter Ruig & Geroest” omgetoverd tot een hanglamp met uitstraling. Omdat de oude gasfles behoorlijk in het gewicht zit, wordt de hanglamp voorzien van een sterke staalkabel en haak met plafondplaat. Op deze manier kan je de lamp op elke gewenste plek ophangen. Bij mij hangt hij te pronken achter het voeteneind van het bed, heerlijk wakker worden met deze lamp als ” Shell” brandstof om de hele dag door te komen.

Shell gasfles naar eigen smaak

Hoewel ik heb gekozen om de lamp origineel te laten, ik wou tenslotte een blauwe lamp. Is er ook de mogelijkheid om je lamp te laten poedercoaten naar een kleur naar wens. Op deze manier kan je de Shell gasfles hanglamp passend maken qua kleurstelling in je interieur en geeft het die unieke uitstraling die bij jou past.

Ruig & Geroest

Sebastiaan van Dulken is in 2017 begonnen met zijn bedrijf Ruig & Geroest. Zijn bedrijf staat voor duurzaamheid, wat in deze tijd heel belangrijk is geworden. Neem nou als voorbeeld mijn Shell gasfles hanglamp, die een tweede leven krijgt in mijn slaapkamer. Naast unieke industriële lampen maakt Ruig & Geroest ook kleine meubelstukken van upcycled producten, elk item weer uniek.
I like it!

Wil je meer weten over deze stoere Shell gasfles hanglamp of andere industriële items? Bekijk dan eens de website van Ruig en Geroest!

 

Stephan Kaspers

VOLG MIJ OP