Orchideeën in een kleurrijk mannen huis

Wie kent ze niet, de orchidee! Vroeger toen ik als klein jongetje op bezoek ging bij mijn opa en oma stonden ze al voor het raam, de orchidee. Toen was ik al geobsedeerd door de vele bloemen in deze kleurrijke plant. Maar vandaag de dag mag ik ze ook weer in het interieur verwerken, de orchidee is weer helemaal terug. En hoe!

Welke orchidee past bij jou?

Met ruim 25.000 verschillende soorten orchideeën is er altijd wel één die perfect bij de kleurstelling van je interieur past. Maar hoe vind je tussen al deze soorten de perfecte orchidee? Nou heel eenvoudig, doe de online test op www.orchitypes.eu en zie direct welke het beste bij jou past!
Tijd om de test in te gaan vullen! Na het invullen van vijf eenvoudige vragen, kwamen bij mij de volgende orchideeën uit de test:

  • Cambria
  • Phalaenopsis
  • Zygopetalum

Na het zien van deze test was ik verbaasd, ik wist niet dat er zoveel bijzondere orchideeën waren. Orchideeën die niet alleen qua kleurstelling perfect in mijn kleurrijke interieur passen, maar ook de bijzondere vormen van deze plant zijn een toevoeging in mijn urban jungle.

Stylen in een mannen huis

Nu de orchideeën bekend zijn die het beste binnen mijn interieur passen, kan het stylen beginnen. Tijdens het stylen met de orchidee krijg ik hulp van Lindy de Graaf, interieurstylist en uitgeroepen tot ambassadrice van de orchidee.

Cambria

Deze orchidee met de naam Cambria krijgt een mooi plekje in mijn industriële en cozy slaapkamper. De kleur van de hartvormige bloemblaadjes matchen namelijk perfect met het gebreide plaid wat over het bed ligt. Om de Cambra wat stoerder te maken gebruiken we een paar oude bloempotten en een stukje leer. Dit leer wikkelen we om de bloempotjes heen en maken we vast met een stukje touw. Op deze manier maak je van een simpele bloempot een industrieel geheel.

Naast de variant die ik heb staan in mijn slaapkamer, zijn er nog veel meer varianten van de Cambra. Zo zijn er soorten die bloembladeren hebben van anderhalve centimeter tot ruim tien centimeter  groot en zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren zoals roze, oranje, bruin of de door mij uitgekozen rode kleur.

Zygopetalum

De orchidee met z’n mooie grote bladeren en bloembladeren heeft de naam Zygopetalum. Deze orchidee komt met zijn bruin/paarse bloembladeren super mooi tot zijn recht achter een donkere muur, zoals mijn donker groene muur in mijn woonkamer. Omdat de Zygopetalum voorzien is van mooie lange bladeren en bloemtakken, kan je er makkelijk een eyecatcher in je interieur van maken. Bij mij staan ze in mooie hoge potten, zo is het echt een middelpunt van mijn woonkamer geworden.

Naast de paarse variant is de Zygopetalum ook nog in de tinten blauw, rood en wittinten verkrijgbaar. Tijdens de bloei van deze orchidee kunnen sommige soorten van de Zygopetalum ook nog eens een heerlijke geur verspreiden. Heerlijk thuis komen dus met de geur van deze orchidee!

Phalaenopsis

Deze Phalaenopsis orchidee lijkt het meest op diegene die vroeger al bij mijn opa en oma in de vensterbank te vinden was. Maar deze Phalaenopsis variant is toch wel een stuk hipper. Deze orchidee is natuurlijk in het standaard formaat verkrijgbaar, maar ik maak gebruik van de kleine Phalaenopsis variant. Door het gebruik van een metalen rek en metalen bakjes wordt de orchidee echt een stoer item op bijvoorbeeld je muur of staand op een dressoir.

De bloemen van de Phalaenopsis lijken op vlinders, hier heeft hij dus ook zijn naam aan te danken. In het Grieks betekent het namelijk “Lijkend op nachtvlinder”. Deze orchidee is naast de vele maten, soorten en kleuren ook nog eens makkelijk weer opnieuw in bloei te krijgen. Hoe tof is dat!

Wat voor orchidee neem jij in huis?

Omdat ik een echte plantenliefhebber ben, heb ik ook een liefde gekregen voor de orchidee. Omdat er zoveel verschillende soorten orchideeën zijn kan je de orchidee aan je interieur aanpassen, en krijg je een vrolijk geheel.

Wil je ook eens weten wat voor orchidee er in jouw interieur past? Doe de test op www.orchitypes.eu

Over de campagne “Show who you are”

De promotiecampagne ‘Show who you are’ is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren. Wil je meer informatie over deze campagne of orchideeën dan kan je terecht bij de volgende website en social media kanalen:

 

Stephan Kaspers

VOLG MIJ OP